BAŞKAN AKAY, GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, gazetecilerin halkı doğru bilgilendirme sorumluluğuyla kamusal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, halkın haber alma özgürlüğü için tüm zorluklara karşın sorumluluk bilinciyle göreviyle, mesleğinin gereklerini yerine getiren basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Başkan Akay yayınladığı mesajında, basının yasama, yürütme ve yargının ardından dördüncü güç olarak adlandırıldığını anımsattı. Basın kuruluşlarının ve emekçilerinin halkın haber alma özgürlüğü için çok zor koşullar altında görev yaptığını kaydeden Başkan Akay, "Düşünce ve fikir özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle basın emekçileri, mesleklerini yapma konusunda zor zamanlardan geçiyor. Basın özgürlüğü demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden söz etmek de mümkün değildir. Tüm bu zorluklara karşın halkı doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirebilmek için korkmadan, cesaretle gerçekleri halka aktaran basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.