.: Seyhan Belediyesi :.

Haber Detay

icon

SEYHAN BELEDİYESİ'NDEN HAYVANCILIĞA ÇOK YÖNLÜ DESTEK

Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, tarımsal üretim ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ancak girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zor günler geçiren üreticilere nefes aldıran hizmetleri art arda hayata geçiriyor.

Seyhan'da toplam bin dönüm büyüklüğündeki üç merayı ıslah edip üreticilerin hizmetine sunarak çiftçilerin yem maliyetlerinin düşürülmesine önemli bir katkıda bulanan Seyhan Belediyesi, evsel süt üreticilerinin sütlerini değerinde alıp üreticilerin pazar sorununu ortadan kaldırdı. Kurulan mandırada hijyenik koşullarda el değmeden pastörize edilen yüksek kalitedeki sütler, paketlenerek piyasadaki eşdeğerlerinden daha düşük fiyatlarla Seyhan Halk Pazarı'nda ve "Seyhan Halk Süt" büfelerinde halka sunuldu.

DESTEK PROJELERİ ARTIYOR

Üreten ve paylaşan belediyecilik anlayışıyla Seyhan kırsalında faaliyet gösteren üreticileri destekleyen Seyhan Belediyesi, üreticilerin sorunlarına derman olacak hizmetlerini art arda yaşama geçirmeye devam ediyor. 

BAKANLIK ÜÇ MERAYI SEYHAN BELEDİYESİ'NE TAHSİS ETTİ

Başkan Akif Kemal Akay'ın girişimleri sonucunda Hayvancılık, Tarım ve Orman Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü işbirliği ile Kayışlı, Gökçeler ve Dervişler mahallelerinde bulunan toplam bin dönüm büyüklüğündeki üç mera alanı hayvancılıkla uğraşan yurttaşların hizmetine yeniden sunuldu.  

BİN DÖNÜM BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ÜÇ MERA ISLAH EDİLDİ

Yabancı ot ve çalılarla mücadele, toprak tesviyesi gibi çalışmalarla meraların ıslahı gerçekleştirilirken, hayvancılık yapan üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olarak mera alanlarında beşli bitki ekimi gerçekleştirildi. 

YEM MALİYETLERİ DÜŞTÜ, ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ 

Hayvanların otlayabileceği hale geldikten sonra bölgede hayvancılık yapan yurttaşların kullanımına açılan meralarla, üreticilerin yem maliyetlerinin ciddi oranda azalması sağlandı. 

SÜT ÜRETİCİLERİNİN PAZAR BULMA SORUNU ORTADAN KALDIRILDI

Seyhan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Karayusuflu Mahallesinde kurulan ve kısa süre önce faaliyet geçen modern mandıra aracılığıyla da bölgedeki süt üreticilerinin yüksek kalitedeki sütleri değerinde satın alınarak, üreticilerin pazar bulma sorunu ortadan kaldırıldı. 

YÜKSEK KALİTEDEKİ SÜTLER PİYASANIN ALTINDAKİ FİYATLARLA HALKA SUNULDU

Mandırada el değmeden pastörize edilip, paketlenen "Sey-Koop" markalı sütler, halkın kaliteli, hijyenik, sağlıklı ve ucuz ürünlere erişimi için hizmete sunulan Seyhan Halk Pazarı şubelerinde, Özgür Kadın Parkı'nda ve ilçenin farklı noktalarında kurulan "Seyhan Halk Süt" büfelerinde piyasanın altında fiyatlarla halka sunuldu. 

ÜRETİCİ NEFES ALDI, TÜKETİCİ UCUZ SÜTE ULAŞTI

Belediyenin ücretsiz koruyucu hayvan sağlığı hizmeti, mera ve mandıra desteğiyle üreticiler rahat bir nefes alırken, yüksek fiyatlar nedeniyle süte erişim sorunu yaşayan yurttaşların yüksek kalitedeki süte ucuz fiyatla erişimi sağlandı. 

YEM MALİYETİ HAYVANCILIĞIN EN ÖNEMLİ GİRDİSİ

Yem maliyetlerinin hayvancılığın en önemli girdisi olduğunu vurgulayan Seyhan Belediyesi'nde görev yapan Ziraat Mühendisi Ergin Gökpınar, Seyhan Belediyesi'nin mera ıslahıyla hayvancılık yapan üreticilere önemli bir destek verdiğini kaydetti.  

HALK PAZARLARINDA VE HALK SÜT BÜFELERİNDE SATIŞA SUNULDU

Seyhan Belediyesi tarafından hem üreticinin sütünü değerinde almak hem de dezavantajlı grupların süte daha uygun ve sağlıklı koşullarda erişimini sağlamak amacıyla bir mandıra kurduğunu aktaran Gökpınar, "Mandıramızda üreticiden aldığımız sütü günlük olarak pastörize edip kendi marketlerimizde ve Seyhan Belediyemizin kurmuş olduğu 'Halk Süt' büfelerinde satışa sunuyoruz. Şu ana kadar gelen geri dönüşler oldukça olumlu. Biz de kendi laboratuvarımızda sütümüzün değerlerini ölçüyoruz. Son derece kaliteli süt yapmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. 

OT OLMAZSA REZİL OLURUZ

Islah edilen meraların üretici için önemini "Bu ot olmazsa biz reziliz. Benim şu anda 10 tane malım var. Günde iki tane süt yemi veriyorum. Vermesem süt alamıyorum, versem de benim cebimden gidiyor" diyerek anlatan Gökçeler Mahallesi Mera Birliği Başkanı Songül Aldatmaz, Gökçeli Mahallesindeki meradan 12 ailenin yararlandığını ifade etti. Aldatmaz, "Geçen sene 147 tane hayvanımız vardı. Maddi durumumuzdan çoğumuz kestik. Şu anda 102 tane hayvanımız var. Geçen sene maliyet bu kadar yüksek değildi. Yemler geçen sene 80-90 liraydı ama şimdi 320-340. Ben kendi şahsıma pancar alıyorum. 1400 lira. Geçen sene alıyordum 600 liraydı. Şu anda 1400 lira. Hem pancar alıyorum, hem ezme alıyorum hem süt yemi veriyorum. Beni çok yoruyor" şeklinde konuştu. 

Habere Ait Resimler