.: Seyhan Belediyesi :.

Haber Detay

icon

ATATÜRK’ÜN EMANETİ GENÇLERLE GÜVENDE

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçişinin bağımsızlığın ve özgürlüğün yolunu açan adım olduğunu söyledi. Akay, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Önderimiz Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle anıyorum” dedi.

Yayınladığı kutlama mesajında 19 Mayıs’ın önemini vurgulayan Başkan Akay, “Emperyalist güçlerin işgal ettiği vatan topraklarında esarete ve zulme karşı direnen ulusumuzu bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuşturmak için, Bandırma Vapuru ile Samsun’dan Adana’ya geçen Atatürk ve arkadaşlarının yaktığı meşale 104 yıldır sönmedi” diye konuştu.

Samsun’a atılan adımla fitili ateşlenen Milli Mücadelenin destansı bir zaferle sonuçlandığını anımsatan Başkan Akay, ulusun küllerinden yeniden doğup Cumhuriyeti kurduğunu kaydetti.

Başkan Akay, “Atatürk, Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere 19 Mayıs’ı da bayram olarak armağan etmiştir. 19 Mayıs’ın 104.yılında Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutluyorum. Başta Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Habere Ait Resimler