Haber Tarihi: 03.06.2019

Seyhan İlçesi, Atık Pil Toplama Kampanyasında Zirvede!

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce çevre duyarlılığını artırmak ve öğrencilere çevre bilincini aşılamak için yapılan etkinlikler çerçevesinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) tarafından organize edilen "2018-2019 eğitim döneminde Adana İli Okullar arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasında" ilçemizde 2 ton atık pil toplanmış ve en çok atık pil toplayan 2 okulumuz dereceye girerek ödüle layık görüldü.

Günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabiliyor. Hem atık pillerin bünyesindeki zehirli maddelerin kontrol altına alınarak çevre kirliliğinin önlenmesi, hem de pillerin bünyelerindeki çeşitli metallerin geri kazanılması büyük önem arz etmektedir.

Söz konusu kampanya dahilinde İlçemizde bulunan 200'ü aşkın okul ziyaret edilerek kampanya hakkında bilgi verilmiş ve okullara afiş ile atık pil toplama kutuları bırakıldı.

Adana İli İlçelerinin 3 Gruba ayrılarak her gruptan en çok pil toplayan 3 okulun TAP tarafından ödüllendirileceği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda Seyhan İlçesi, Çukurova ve Yüreğir İlçeleriyle birlikte 1. Grupta yer almıştır. 01 Ekim 2018'te başlayan ve 30 Nisan 2019 tarihinde tamamlanan kampanya sonucuna göre 1. Gruptaki sıralamada İlçemiz okullarından Ramazanoğlu Ortaokulu birinci olarak Masa Tenisi Takımı, Orhan Çobanoğlu İlkokulu ise ikinci olarak Spor Seti ödüllerini almaya hak kazanan okullara ödülleri yapılan törenle teslim edildi.

ÖDÜL KAZANAN ve SIRALAMAYA GİREN TÜM OKULLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!