Merkez’de gerçekleşecek olan etkinliklerinin (eğitim, atölye, çalıştay, yarışma vb.) koordinasyonunu sağlayarak faaliyetlerinin planlamasını ve yürütülmesi iş ve işlemlerini gerçekleştirmek.
Merkez’de gerçekleşecek olan eğitimlerin planlamasını gerçekleştirerek müfredatlarını hazırlamak.
Merkez’de gerçekleşecek olan eğitimlerin koordinasyonu ile ilgili iş ve işlemleri yürüterek gerçekleştirilecek eğitim ve etkinliklere ilişkin ilgili birimler ve dış paydaşlarla uygun işbirlikleri geliştirmek.
Kurumda hem bireysel, hem de kolektif fikir üretiminin/yaratıcılığın kuvvetlendirilmesi amacıyla uygulama, eğitim ve etkinlik planlaması yapmak, yürütmek.
Yenilikçi hizmet alanları ve uygulamalar ile ilgili yapılan araştırmaların Belediyede uygulanabilirliği konusunda çalışmalar yürüterek yenilikçi hizmet ve faaliyetlerin artırılmasını sağlamak.
Paydaşların merkezin geliştirilmesi ve yapılacak çalışmaların süreçlerine (eğitim, atölye, çalıştay, yarışma vb.) aktif üretici ve kullanıcı olarak katılımlarını arttırmak amacıyla işbirlikleri kurmak ve katılım platformları geliştirmek.
Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve özel sektör ile proje ortaklık görüşmeleri yapmak, kurum ve kuruluşlardan gelen proje ortaklık taleplerini incelemek, değerlendirmek, sonuçlandırmak ve uygun görülen projeleri koordineli olarak yürütmek.
Belediyede dış kaynaklı hibe ve fon programları için gerekli olan proje yazma, yürütme ve yönetimi konularında kapasite artırma çalışmaları yürütmek. Proje yürütücüsü birimlere projenin yürütülmesi aşamasında destek olmak.
Belediye’nin yürüttüğü faaliyetler ve iş süreçlerinde verimlilik ve etkinliğin artırılması amacıyla üzerinde çalışılabilecek Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik alanlarının belirlenmesi amacıyla Belediye’nin dış ve iç çevresinden gelen veri ve önerileri analiz ederek ilgili birim yöneticilerinin ve gerektiğinde bu birimlerde oluşturulacak inovasyon komitelerinin değerlendirmesine sunulmak ve uygulamaya geçirilebilecek önerilerin tespit edilmesini sağlamak,
İç ve dış paydaş geri bildirimlerinin ve şikayetlerinin analizi sonucu vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik iyileştirme alanlarının tespiti ve bu iyileştirme alanlarına yönelik Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin belirlenmesi amacıyla, ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarına göre ilgililerin onayı ile dış paydaşlarla iletişime geçmek ve üst yönetimin onayına sunmak,
Başkan’nın ve üst yönetimin onayını alarak, yurtiçi ve yurtdışı diğer yerel yönetim birimleri, üniversiteler, kamu ve özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler geliştirmek, ortak etkinlik düzenlemek veya projeler yürütmek,
Dünya genelinde kamu hizmetleri ve belediyecilik alanındaki inovasyon, ar-ge, ve girişimcilik alanındaki faaliyet ve projeleri araştırmak. Belediye hizmet ve uygulamaları bağlamında ürün ve süreç inovasyonları ile teknolojik gelişmeleri araştırmak. Bu araştırmaları değerlendirerek yeni ve yenilikçi hizmet, uygulama ve proje fikirleri geliştirmek ve Belediye’nin ilgili birimleri ile paylaşmak. Özellikle Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında var olan gelişmeleri takip etmek ve elde ettiği bilgiler çerçevesinde Belediye’nin ilgili birimlerini bilgilendirmek,
Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında dış paydaşlar tarafından düzenlenen seminerler, eğitimler, panel ve toplantılar, çalışmalar, sergiler, yarışmalar vb organizasyonları takip etmek, Belediye’nin ilgili birimlerini bilgilendirmek ve katılımları konusunda gerekli desteği sağlamak ve üst yönetimin görevlendirmesi ile gerektiğinde bu organizasyonlara Müdürlük adına katılmak,
Belediye bünyesinde Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik alanında proje hazırlanmasını teşvik etmek veya hazırlanmış projelerin uygulamaya geçirilmesi konusunda destek olmak.
Dünya Bankası, Avrupa Birliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıklar ile Çukurova Kalkınma Ajansı, Türk Ulusal Ajansı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Türkiye Teknolojiyi Geliştirme Vakfı, Elçilikler, KAMAK-TÜBİTAK, İPA, İPARD, İŞKUR, KOSGEB SODES ve sivil toplum kuruluşları gibi İl için hibe ve fon desteği sağlayabilecek tüm kurum, kuruluşların hibe takiplerini yapmak.
Eğitim ve organizasyon, iyi örneklerin incelenmesi, telif hakları, markalaşma, iş geliştirme, inovasyon yarışmaları, tanıtım etkinlikleri, mikro girişimler için mikro kredi vb. iş ve işlemleri yapmak,
Bölgede ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme çerçevesinde bölge girişimcilerine ayni ve/veya nakdi destek ve teşvik programları oluşturmak, teknik hukuki ve yönetsel destekler sağlamak.
Belediye bünyesinde E-spor takımı kurmak, faaliyetlerini yürütmek ve lisanlı E-sporcular yetiştirilmesini sağlamak.
Umut Can KARAASLAN
Telefon : 0 322 4327474 - 1429 Eposta : umutcankaraaslan@seyhan.bel.tr