.: Seyhan Belediyesi :.

Bilgi Evleri

Bilgi Evleri; sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde dezavantajlı mahallelerimizde bulunan taziye evlerinin dönüştürülmesi suretiyle, öğrencilerin örgün öğrenimlerini desteklemek amacıyla kurulmuş eğitim ve kültür merkezleridir.

Esnek programlara sahiptir, öğrenme çıktıları yerel ihtiyaçlara göre düzenlenmektedir. Mahalle merkezli yapılardır ve bulundukları mahallenin ismiyle anılır. Bilgi Evleri hizmetinin temel amacı, çocukların ve gençlerin eğitim hayatlarına katkılar sunmak, kültürel gelişimlerine yardımcı olmak, boş zamanlarını faydalı geçirmelerini sağlamak ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır. Bilgi Evlerimizde proje odaklı bir eğitim modeli izlenir. Klasik anlatımların dışında öğrenciler yeteneklerini geliştirir, kültürel gezilere katılır; koro, bando takımı, halk oyunları, spor vb. faaliyetlerde yer alırlar. İçerikler her Bilgi Evine göre değişse de Bilgi Evlerinin eğitim yapısı ve uygulamaları hemen hemen aynıdır. Bilgi Evleri okul, dershane, etüt ve kurs kavramının dışında yerel olanakları olan bir eğitim modelini temsil etmektedir. Okul çağındaki çocukların ve gençlerin bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimini destekleyicidir. Kültür odaklı hizmet sağlar; tiyatro, sinema, konser, şenlik gibi etkinliklere ücretsiz katılım sağlaması; gezi, kamp programları düzenlemesi, çocuk koroları, sportif faaliyetler, turnuvalar, münazaralar düzenlenmesi ve bu noktada öğrencilerin geliştirilmesi yönünde çaba gösterilir. Rehberlik ve yönlendirme uygulamaları ile bir nevi eğitim danışmanlığı hizmeti sunar. Bilgi Evleri yaygın eğitim faaliyetleri kapsamındadır ve öğrencilerin bilgi okuryazarlığı becerilerini destekler. Kısacası Bilgi Evleri, mevcut eğitim sistemini destekleyici faaliyetlerle hizmet vermektedir.

Faaliyetler

Bilgi Evi ve kütüphane açmak suretiyle öğrenci olan ve olmayan vatandaşlarımızın kitaba erişimini kolaylaştırmakta, sessiz okuma ortamı sağlayarak kitap okuma isteğini desteklemektedir. İsteyen vatandaşlarımız kütüphane kayıt işlemi yapıldıktan sonra ödünç kitap hizmetimizden faydalanabilmektedir. Bunun yanında kayıtlı öğrencilerimize, yaş gruplarına uygun olarak belirlenen atölye kitaplarımızla “Yaratıcı Okuma” ve “Düşünsel Okuma” atölyeleri yapılmakta, böylece okuduğunu anlama becerisi kazandırılmaktadır. Vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek, farkındalık oluşturmak amacıyla festival, fuar vb. alanlarda kurduğumuz stantlarda ve Dünya Kız Çocukları Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütüphaneler Haftası vb. özel günlerde düzenlenen etkinlikler kapsamında kitap dağıtımı yapılmaktadır. Okumak Eğlencelidir Günü (1 Nisan) tüm Bilgi Evlerimizde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği yapılmaktadır. Öğrencilerimizle çalışmalarda verimliliği arttırmak amacıyla öğretmenlerimize yönelik hizmetiçi eğitimler kapsamında; yaratıcı okuma ve düşünsel okuma konulu eğitici eğitimi atölyeleri, robotik kodlama, sıfır atık eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Etüt Hizmeti

Okul dışında ders çalışma imkânı bulunmayan günlük ortalama 800 öğrenciye hizmet vermekte olan Bilgi Evlerimizin etüt bölümünde öğretmenlerimiz tarafından Matematik, Türkçe, Fizik, İngilizce, Tarih, Kimya, Sosyal Bilgiler derslerinde okul ödevleri, performans ve proje çalışmaları, soru çözüm saatleri gibi konularda öğrencilerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Belediyemiz personeli psikologlarımız tarafından tüm Bilgi Evlerimizde sınav kaygısına yönelik seminerler düzenlenmektedir. Bunun sonucu olarak Bilgi Evine devam eden öğrencilerin okul başarının yükseldiği gözlemlerimiz ve velilerin geri bildirimlerinden tespit edilmiştir. 2022 YKS sınavları sonucunda pek çok öğrencimiz lisans ve önlisans programlarına yerleşmiş, KPSS’ye hazırlananlardan önemli sayıda yararlanıcının atamaları gerçekleşmiştir.

Toplam 16 adet Bilgi Evi ve 1 adet gezici bilgi evi aracımız ile hizmet vermekteyiz.
>

Fatih Bilgi Evi

Fatih Mahallesi 73121 Sok. No:9 Seyhan / ADANA

Yeşilyurt Bilgi Evi

Yeşilyurt Mahallesi 70529 Sokak No:34 Seyhan / ADANA

Yeşilyuva Bilgi evi

Yeşilyuva Mahallesi 36060 sokak No:1

Gülbahçesi Bilgi Evi

Gülbahçesi Mahallesi 13454 Sok. No:14 Seyhan / ADANA

Yeşilevler Bilgi Evi

Yeşilevler Mah.52110 sok. No:34 Seyhan / ADANA

İstiklal Bilgi Evi

40001 Sok. No:81 Seyhan / ADANA

Dağlıoğlu Bilgi Evi

Dağlıoğlu Mahallesi 14018 Sokak No:14 Seyhan / ADANA

Mıdık Sırrı Tanrıseven Bilgi Evi

Mıdık Mahallesi

11219 Sokak No:14

Yeşiloba Bilgi Evi

Yeşiloba Mahallesi 46170 sokak Toki Konutları civarı Seyhan / ADANA

Akkapı Bilgi Evi

Akkapı Mahallesi Akkapı Muhtarlığı Karşısı Seyhan / ADANA

Ada Varan Çocuk Kütüphanesi

2000 Evler Mahallesi 76031 Sokak 1 Nolu Park Yanı Seyhan / ADANA

Bey Bilgi Evi

Bey Mahallesi 16042 Sokak Muhtarlık Binası Üstü 1. Kat Seyhan / ADANA

Dumlupınar Bilgi Evi

Dumlupınar Mahallesi Fatih Camii Yanı Seyhan / ADANA

Mithatpaşa Bilgi Evi

Mithatpaşa Mahallesi   Seyhan / ADANA

İsmetpaşa Bilgi Evi

İsmetpaşa Mahallesi   Seyhan / ADANA

Gürselpaşa Bilgi Evi

Gürselpaşa Mahallesi   Seyhan / ADANA

Gezici Bilgi Aracı (Otobüs)

Galeri