.: Seyhan Belediyesi :.

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü

Hakkında

Müdürlüğümüz;

  1. İdari Büro
  2. Muhtarlık İşleri
  3. Saha Ekibi’nden oluşmaktadır.

Müdürlüğümüz, Seyhan Belediyesinin vizyon ve misyonuna bağlı kalmak kaydıyla ilgili mevzuatlara uygun olarak etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla mahallelerin coğrafi ve fiziki durumlarını göz önünde bulundurarak cadde ve sokaklarını gezerek ve gözlemleyerek belediye hizmetlerini muhtarla beraber mahalle sakinlerine ulaştırmak için hizmet üretmektedir.

İdari Büro; 

Belediyenin diğer birimlerinden, Kaymakamlık ve Valilik başta olmak üzere diğer kamu kurumlarından gelen her türlü evrak önce Müdüre gelmekte, oradan da idari büroda çalışan ilgili personele yönlendirerek takibi yapılmaktadır. İdari büronun görevleri arasında; Başta personel özlük hakları ve hak edişlerinin takibi ve her türlü ödeme evraklarının hazırlanması, Kurum içi ve dışı resmi yazışmalar, Açık Kapı yazışmaları, CİMER yazışmaları, Belediyemizin resmi internet sayfası ULAKBEL aracılığı ile gönderilen talepler, Bilgi İsteme Hakkı kapsamındaki yazışmalar, Valilik ve Kaymakamlıktaki Muhtar Toplantılarında dile getirilen Muhtar talep, şikayet ve önerilerinin ayrıca vatandaşın öneri, talep ve şikayetlerini gerekli birimlere ileterek takibini yapmak. Mal ve hizmet alımı iş ve işlemlerini yürütmek, alınan demirbaş ve sarf malzemelerinin resmi kayıtlarını tutmak, gelen giden evrak takibini yapmak.

Muhtarlık İşleri Birimi;

Muhtarlarla iletişimin sağlanması ve ihtiyaçların karşılanması, Muhtarlarla düzenli olarak istişare toplantıları düzenlenmesi ve Belediyemizin Muhtarlara yaptığı ayni yardım ve sarf malzemelerin yerine ulaştırarak kayıt altına alınması işleri Muhtarlık İşleri Birimi tarafından yapılmaktadır. Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Muhtarlık  Birimi Muhtardan gelen talep, öneri ve şikayetlerin Müdürle beraber direk muhatabı konumundadır. Mahalle bazlı yapılacak etkinliklere Muhtarların dahil edilmesi, Mahallenin ihtiyaçlarının Belediye’ye ulaştırılması, Belediye hizmetlerinin duyurulması, acil durumlarda kriz masası yönlendirmelerinin yapılması, Mahalle  ölçeğinde önemli etkinlikleri gerçekleştirebilmesi için Muhtara gerekli desteğin sağlanması  ve Muhtarların ihtiyacı olan sarf malzemelerinin , demirbaşların vb. malzemelerin dağıtımının yapılması ve kaydının tutulması.

Saha Ekibi;

Sahadan topladığı araştırma verileri, Muhtarlarla yapılan toplantılardan alınan veriler ve vatandaşlarımızın gerek saha ekibi gerekse internet aracılığı ile ilettiği  öneri, talep ve şikayetler  Müdürlüğümüzde toplanmaktadır. Bu veriler ışığında  sorunların yapılan performans  değerlendirmesi ve hazırlanan çeşitli raporlarla belediyemizin halkla ilişkiler alanındaki faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için çözüm önerileri geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Müdür : Hasan Ali HALAVURT

Telefon : (0322) 4327474 - 1233

Eposta : muhtarlikisleri@seyhan.bel.tr

Galeri

Dökümanlar