.: Seyhan Belediyesi :.

Sağlık İşleri Müdürlüğü

Hakkında

Müdürlüğümüz; ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın, kurumumuzda çalışan personellerimizin sağlık sorunları ile İlçemiz sınırları içerisinde bulunan sokak hayvanlarının bakım sorunlarını yasal mevzuat ışığında tespit etme, önleme, plan ve projeleri ile sürdürülebilir kalkınma kavramı içerisinde çalışmaktadır.

İlçemiz Meydan Mahallesi Bakımyurdu Caddesinde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğimiz ile ilçemizde yaşayıp diş sağlığı adına hastanelere gitmekte zorlanan ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşlarımızın 0-14 yaş arası çocukları ve engelli bireylere yönelik muayene ve tedavi hizmetleri verilmektedir. Bu sayede dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına yönelik büyük bir açık kapatılmış bulunmaktadır.

Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak halkımızın beslenme problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla kişisel beslenme ve obezite konularında hizmet vermekteyiz. Ayrıca belediye personelimiz ve Belediyemize bağlı spor kulüplerimizde beslenme ve diyetetik takipleri yapılmaktadır.

İlçemizde hayvan sevgisinin aşılanmasına dair faaliyetler, evcil hayvanların kayıt altına alınması ve şikayet konusu olan evcil hayvanlarla ilgili iş ve işlemler Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmektedir.

Müdürlüğümüze bağlı olarak 2019 yılında hizmet vermeye başlayan Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi modern altyapısıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Bu sayede sokak hayvanlarının üremelerini kontrol altına alınması planlanmaktadır.

Müdür : Volkan BALLIKLIOĞLU

Tel: 0 (322) 503 43 06

Eposta : vballiklioglu@seyhan.bel.tr

Galeri

Dökümanlar