.: Seyhan Belediyesi :.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

Hakkında

MUTFAĞIMIZDA ÜRETİLİP HALKIMIZA DAĞITILAN SICAK YEMEK

Seyhan Belediyesi olarak halkın ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde sabahları sıcak çorba-ekmek dağıtımıyla vatandaşın zamandan, öğrencinin de bütçesinden tasarruf etmesini sağlıyor. Sosyal Belediyeciliği her alana yayan Seyhan Belediyesi, sabah saatlerinde işine veya okuluna yetişmek isteyen halka ücretsiz sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Porsiyon adedi(3Yıl): 1.820.204

Hedef(Önümüzdeki Yıl): 700.000

MUTFAĞIMIZDA ÜRETİLİP HALKIMIZA DAĞITILAN SICAK SABAH ÇORBASI

Seyhan Belediyesi olarak halkın ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde sabahları sıcak çorba-ekmek dağıtımıyla vatandaşın zamandan, öğrencinin de bütçesinden tasarruf etmesini sağlıyor. Sosyal Belediyeciliği her alana yayan Seyhan Belediyesi, sabah saatlerinde işine veya okuluna yetişmek isteyen halka ücretsiz sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Porsiyon adedi(3 Yıl): 754.280

Hedef(Önümüzdeki Yıl): 400.000

AŞEVLERİ

Seyhan Belediyesi aşevleri aracılığıyla her gün ihtiyaç sahibi 2500 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor ve ayrıca 65 yaş üzerindeki yaklaşık 1000 vatandaşın evine de günlük sıcak yemek ulaştırılıyor.

  1. Seyhan Merkez Mutfak,
  2. Şakirpaşa Yemekhanesi,
  3. Bey Aşevi,
  4. Fatih Aşevi,
  5. Ova Aşevi,
  6. Yeşilyuva Aşevi,
  7. Narlıca Aşevi,
  8. Fevzipaşa Aşevi,
  9. Kocavezir Aşevi,
  10. Karasoku Aşevi,
  11. Koza Aşevi,
  12. Mobil Aşevi

CENAZE YEMEĞİ

Seyhan ilçemizde ikamet eden yakınını kaybeden vatandaş ve ailelerine talepleri doğrultusunda cenaze yemeği hizmeti sağlanmaktadır.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN YENİ ÖĞRENCİLERE NAKDĺ YARDIM

Seyhan ilçemizde ikamet eden, devlet üniversitelerinin lisans bölümlerini yeni kazanan öğrencilerimize 2.000 TL nakdî yardımda bulunuyoruz. (Vakıf üniversitelerinin lisans bölümlerini kazanan öğrencilerimizin tam burslu olması gerekmektedir.)

Burs Verilen Öğrenci Sayısı: 1500

Hedeflenen Öğrenci Sayısı:2500

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEK KARTI

Seyhan ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilmek üzere tek kullanımlık 300 TL’lik eğitim destek kartıdır. Eğitim destek kartı ile öğrenciler kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 6000 öğrencinin kullanımına sunulmuştur.

Hedef:10.000 Öğrenci

HALK KART DESTEĞİ

Seyhan Halk Kart ile Seyhan İlçe sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik açıdan yardıma gereksinimi olan kişi ve ailelerin belediye olanakları dâhilinde ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.

Seyhan Halk Kart kullanıcıları kartlarına aylık yükleme yapıldığı takdirde Seyhan Halk Pazarları’nda ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Ayda 4000 kişiye, 500 TL gıda yardımı yapılmaktadır.

4 Yılda toplam 67.450.000 TL değerinde yardım yapılmıştır.

Hedef: 5000 Kişi

 

 

NAKDİ YARDIM

Seyhan İlçe sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik açıdan yardıma gereksinimi olan ailelere özellikle; yangın, doğal afet vb. olağanüstü durumlarda kayıp yaşayan ailelere nakdi yardımda bulunulmaktadır.

GIDA KOLİSİ DESTEĞİ

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtımı yapıyor. Ekiplerimiz, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere içerisinde ayçiçek yağı, pilavlık pirinç, pilavlık bulgur, kırmızı mercimek, makarna, kuru fasulye, sofralık tuz, nohut, böreklik un, domates salçası, arpa şehriye, siyah zeytin, toz şeker ve siyah çay bulunan gıda kolilerini gündüz saatlerinde dağıtıyor.

Şu ana kadar 160.000 adet gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Hedef(Önümüzdeki Yı): 80.000 Gıda Kolisi

HİJYEN PAKETİ DESTEĞİ           

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında tüm olanaklarını seferber eden Seyhan Belediyesi, bir yandan dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarıyla Seyhan'ı sağlıklı bir kent haline getirirken, bir yandan da dezavantajlı mahallelerde yaşayan "ihtiyaç sahibi" vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLARA HİJYEN PAKETİ DESTEĞİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise Seyhan Belediyesi'nden talepte bulunan dezavantajlı mahallelerde sosyal yardıma ihtiyacı bulunup kadınlara "hijyen paketi" desteği veriyor. Dağıtılan hijyen paketleriyle, şiddete uğrayan ve ihtiyaç sahibi kadınların ekonomik açıdan önemli bir maliyet olan hijyenik ürünlere erişimi sağlanıyor.

Şuana kadar 50.000 adet hijyen paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Hedef(Önümüzdeki Yıl): 40.000

HOŞGELDİN BEBEK VE LOHUSA PAKETİ DESTEĞİ

Seyhan Belediyesi "Sosyal Belediyecilik" anlayışıyla hayata geçirdiği "Hoş geldin bebek" uygulamasıyla, bebeğin ilk dönem ihtiyaçlarını içeren hediyelerle yeni anne- baba olan çiftleri ziyaret ederek mutluluklarına ortak oluyor.

Seyhan Belediye Başkanı Oya TEKİN'ın halka dokunan "Sosyal Belediyecilik" anlayışına uygun olarak hayata geçirilen "Hoş geldin bebek" uygulaması, çocuklarını yeni yeni kucaklarına almış olan anne-babaların mutluluğunu artırıyor.  Uygulama çerçevesinde Seyhan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını içeren çantayı aileye teslim ederek Başkan Oya TEKİN'ın "Hayırlı olsun" dileğini iletiyor.

AİLELERİN BÜTÇESİNE KÜÇÜK BİR KATKI

Kurulan özel ekip tarafından yapılan sürpriz ziyaretlerde, ailelere içerisinde bebek bezi, zıbın takımı, pudra, biberon, kolonyalı mendil ve şampuan gibi çeşitli bebek bakım ürünlerinin yer aldığı çantalar armağan ediliyor.  Ailelerin, bütçelerine küçük de olsa katkı sunan uygulamadan memnun kalan aileler armağanlar nedeniyle Başkan Oya TEKİN'a teşekkür ediyor.

"İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE BERABERİZ"

Anne- baba olmanın heyecanını yaşayan çiftlerimizi tebrik etmek, 'Seyhan' ailemizin yeni fertlerinin ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek amacıyla Hoş geldin Bebek' uygulamasıyla ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İnsanı temel alan anlayışımızla iyi günde de kötü günde de vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

'Hoş geldin bebek' ve 'Anne hakkı lohusa çantası' projelerinin uygulaması için doğum kayıtlarını takip eden Seyhan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri yeni doğan bebeklerin ailelerine sürpriz ziyaretler gerçekleştiriyor.

Gerçekleştirilen sürpriz ziyaretlerde Belediye Başkanı Oya TEKİN'ın hayırlı olsun dileklerini çiçeği burnunda anne ve babalara ileten ekipler, içerisinde ıslak mendil, emzik, penye battaniye, alt açma bezi, ateş ölçer, bebek şampuanı, tırnak makası, ürün taşıma çantası, yeni doğan bebek takımı, bebek banyo havlusu ile tebrik kartının bulunduğu 'Hoş geldin bebek’ paketini ailelere teslim ediyor.

 Ayrıca ilk kez Seyhan’da gerçekleştirilen uygulamayla, içerisinde göğüs pedi, göğüs kremi, şampuan, tarak, diş fırçası, diş macunu, hijyenik ped, ürün taşıma çantası, havlu, ıslak mendil gibi annelerin doğum sonrası tüm ihtiyaçlarını içeren 'Anne hakkı lohusa çantası' da annelere armağan ediliyor. 

Teslim Edilen Hoş Geldin Bebek ve Lohusa Paketi: 3000

Hedeflenen Hoş Geldin Bebek ve Lohusa Paketi: 3000

KIŞLIK ÇOCUK PAKETİ DESTEĞİ

Seyhan ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kışlık çocuk paketi ( mont, bot, atkı, bere, çorap ) dağıtılmıştır.

Dağıtılan Kışlık Çocuk Paketi: 4.500

Hedef(Önümüzdeki Yıl) : 5000

KARA KIŞ DESTEĞİ

  • 3000 adet soba yardımı

Hedef(1 Yıl):1.500 soba

  • 75 ton yakacak yardımı

Hedef(1 Yıl): 50 ton yakacak

  • 15000 adet kışlık çocuk kıyafet yardımı

Hedef(1 Yıl):10.000 kışlık çocuk kıyafet yardımı

  • Kimsesizler için 35.000 kişiye konaklama hizmeti

Hedef(1 Yıl): 80.000 kişi

 

ENGELLİ YARDIMLARI

  • 165 adet akülü sandalye

Hedef(1 Yıl):100 akülü sandalye

  • 1030 adet manuel sandalye

Hedef(1 Yıl):250 manuel sandalye

  • 195 adet hasta karyola

Hedef(1 Yıl): 100 karyola

  • 150 adet görme engelli bastonu

Hedef(1 Yıl):50 baston

  • 100 Yürüteç (Walker)

Hedef(1 Yıl):50 walker

  • 24618 adet hasta bezi

Hedef(1 Yıl):30.000 hasta bezi

 

EVDE BAKIM VE TEMİZLİK HİZMETLERİ

“Evde Bakım ve Temizlik Hizmetleri”, Seyhan ilçesi sınırlarında yaşayan, hizmet almak için müracaat etmiş veya ihbar edilmiş olan, sosyo-ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi kişilere; belirli periyotlarda evde temizlik ve bakım hizmeti, psikolojik destek hizmeti, fizik tedavi hizmeti, diyetisyenlik hizmeti, kişisel bakım hizmeti ve kuaförlük hizmeti verilmektedir.

2200 kişiye düzenli olarak evde bakım hizmeti sunulmuştur.

Hedef(1 Yıl):800 kişi

SEYHAN HALK PAZARI

Seyhan Halk pazarları, halkın kaliteli, ucuz ve sağlıklı ürünlere erişimini sağlamak amacıyla hizmete sunulmuştur. Kooperatifleri desteklemek ve halka daha kaliteli ürünü uygun fiyata sunabilmek amaçlanmaktadır.

Seyhan Belediyesi’nin “Seyhan” markasıyla ürettiği farklı boyutlardaki ambalajlarda alternatif kokularla üretilen sıvı sabun, normal ve ultra yoğun kıvamlı çamaşır suyu, cam temizleyici, kireç çözücü, elde yıkama için bulaşık deterjanı, genel temizlik sıvısı ve yumuşatıcı gibi temizlik maddeleri de Halk Pazarı reyonlarında yer almaktadır.

Ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşlara kaliteli, sağlıklı ve ucuz ürünleri sunarak onların aile bütçesine katkıda bulunmak amaçlanmıştır.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YEMEK DESTEĞİ

Seyhan Belediyesi olarak hafta içi her gün, 17.00 - 19.00 saatleri arasında üniversite öğrencilerimize ücretsiz akşam yemeği ve yemek sonrası çay ikramında bulunuyoruz!

İHTİYAÇ BANKASI

Gıda bankası nedir ?

Gıda Bankası: İhtiyaç fazlası, satılabilir olmayan ve bağışlanmış ve/veya satın alınmış gıda, hijyen, temizlik ürünleri, kıyafet ve yakacak ürünlerini toplayan ve bu ürünleri düşük gelirli kişilere/ailelere ve ihtiyaç sahiplerine sağlayacak sivil toplum temelli yardım kuruluşlarına dağıtan kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşudur.

NASIL FAYDALANABİLİRSİNİZ?

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen yardıma muhtaç dezavantajlı bireye özel tanımlanan kart ile alışverişini ihtiyacına göre Gıda ve İhtiyaç Bankası’ndan gerçekleştirebilir. ‘Puanlama sistemine’ göre planlanan kart sisteminin, alınan bağış miktarına göre bireyin kartına ayda bir ya da iki ayda bir puan yüklenerek ve ‘her üründen bir tane almak şartıyla’ alışverişini tamamlayabilir.

İHTİYAÇ KART KULLANICI SAYISI: 200

Hedef(1 Yıl):250

(Kullanıcı sayısı talep doğrultusunda değişmektedir)

 

RAMAZAN AYINDAKİ İFTAR PROGRAMLARI

2022 RAMAZAN AYI VERİLERİ

Ramazan ayı boyunca 45 mahallede toplam 32.000 porsiyon, üniversite öğrencilerine 8.000 porsiyon, 11 aşevinde 30.000 porsiyon yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

2021 RAMAZAN AYI VERİLERİ

2021 yılında aşevlerine 37.500 porsiyon, 65 yaş üstüne 10.500 porsiyon yemek verildi.

2020 RAMAZAN AYI VERİLERİ

Pandemiden dolayı veri yok.

ÜCRETSİZ ÇAMAŞIRHANE

Seyhan ilçemizde 3 ayrı noktada ücretsiz çamaşırhane hizmeti vermekteyiz. Çamaşırlarınızı bize bırakıyorsunuz biz yıkatıp kurutup size teslim ediyoruz. Çamaşırhanelerimiz hafta içi her gün 08.30 İle 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Dökümanlar

pdf

Mudurluk Yonetmeligi.pdf

PDF (419460 bytes)