.: Seyhan Belediyesi :.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü

Hakkında

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak; kültür sanat faaliyetleri düzenlemekteyiz. Çalışmalarımızın Seyhan İlçe Belediyesi’nin “Sosyal Belediyecilik” vizyonuna paralel şekilde olması ise önceliğimizdir. Toplumu bilgilendirmeyi sağlayacak söyleşi, sempozyum, panel gibi etkinliklerin yanı sıra özel gün ve haftalarda günün anlam ve önemine uygun etkinlikler, toplumun birlik ve dayanışma duygusunu, yaşama sevincini arttıran şenlik ve karnaval gibi organizasyonları yapmakta ya da yapılmalarına olanak sağlayarak desteklemekteyiz. Ayrıca; tüm çalışmalarımızı statü ve sosyo-ekonomik durumu ayırt etmeksizin her kesime ulaştırmak hedefindeyiz.

Yıl içinde düzenlediğimiz veya düzenlemeyi planladığımız etkinlikler kapsamında yerel, ulusal ya da uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak projelerin üretilmesi ve amatör sanatçıların (müzik, resim, tiyatro vs. alanında) faaliyetlerini gerçekleştirmesi için gerekli olan desteği de sağlamaktayız. Aynı zamanda; Seymerlerimizde (Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezleri) özellikle kadın ve gençlere yönelik açtığımız kurslar ile mesleki bilgi edinimlerini sağlarken sosyal gelişimlerine de katkı sunmaktayız.

Belediyemiz adına müdürlüğüz bünyesinde düzenlediğimiz çalışmaların yanı sıra sivil toplum kuruluşu, dernek, oda veya özel organizasyon firmalarının talepleri doğrultusunda Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Selman- ı Pak Kültür Merkezi’nde bulunan salonlarımızın da tahsisini yapmaktayız.

Fiziki Yapı: Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Selman-ı Pak Kültür Merkezimiz tiyatro, konser, seminer, konferans, sergi ve kurs gibi kültür sanat ve eğitim alanında etkinlikler düzenlemeye uygundur

Dökümanlar