.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

BAŞKAN OYA TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhan Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında çalışanların mali haklarının iyileştirilmesi konusunda yaşanan kısa süreli uzlaşmazlığın karşılıklı anlayış ve iş birliği çerçevesinde çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Başkan Oya Tekin konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Değerli Basın Mensupları,

"Belediyemiz ile TÜM BEL-SEN arasında çalışanlarımızın mali haklarının iyileştirilmesi konusunda yaşanan kısa süreli uzlaşmazlık, karşılıklı anlayış ve iş birliği çerçevesinde çözülmüştür. Buna göre kurumumuzda çalışan işçi statüsü dışındaki tüm kamu görevlileri ve 5393 sayılı Belediye Kanunu 49. maddesi uyarınca kadro karşılığı sözleşmeli çalışanlara, şimdiki maaşlarına ek olarak aylık 12.000 TL iyileştirme zammı ödenmesi konusunda uzlaşmaya varılmıştır."

 

"Bu süreçte yaşanan gecikmeler, tamamen belediyenin elindeki mali kaynakların etkin yönetilmesiyle ilgili zorunlu öncelikler nedeniyle açığa çıkmıştır. Göreve geldiğim ilk günden itibaren, belediyemiz ağır bir borç yükü altında olmasına rağmen, halk sağlığı ve kent güvenliliğinin gereği olarak yerine getirdiğimiz kamu görevlerinin ve yerel hizmetlerin aksamaması temel önceliğimiz olmuştur. Ancak bu hizmetlerin nitelikli ve tam olarak verilebilmesi, her şeyden önce çalışanların emeklerinin karşılığını almasıyla mümkündür. Bu bilinçle belediyemiz, çalışanların haklarına saygılı olmayı ve onların emeklerini takdir etmeyi de aynı temel öncelikler arasında görmektedir."

 

"Görüşme sürecinde sağlıklı ve doğru bir iletişim kurulamamasından ötürü yaşanan gecikmeli  süreçte belediyemiz çalışanları seslerini daha geniş kesimlere duyurmak için demokratik haklarını kullanmışlardır. Sonuç olarak kurumumuz ile sendika arasında çalışanlarımızı hayat pahalılığına karşı eldeki olanaklar çerçevesinde koruyacak uzlaşıya varılmıştır. Bu vesileyle TÜM BEL-SEN yetkililerine ve tüm çalışanlarımıza anlayışları ve çözüme ulaşmamızda yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ederiz. Belediye hizmetlerimizin aksamadan devam etmesi kadar, çalışanlarımızın haklarının korunması konusunda da kararlıyız."

 

Saygılarımızla,

Seyhan Belediye Başkanı

 

Oya Tekin

Habere Ait Resimler