.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

SEYHAN'DA HAYVAN BAKIM EVİ İÇİN ARAZİ ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık ve yöneticiler ile bir araya geldi. Başkan Tekin, Seyhan'a Hayvan Bakım Evi kazandırmak için arazi arayışlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR

"Hayvan dostlarımızın popülasyonunu kontrol altına almak, onları kısırlaştırılmayan hayvanlarda görülen hastalıklardan korumak için çalışıyoruz" diyen Başkan Tekin,  "İlçemizde birlikte yaşadığımız patili dostlarımız ile projelerimiz üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. Gündemlerimizden bir tanesi kısırlaştırma merkezleri. Uyutulsun mu, kısırlaştırılsın mı tartışması var. Tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz tabi ki. Bunu savunurken bir yandan da önlem alınması gerekiyor. Kısırlaştırma şart" dedi.

 

 

ARAZİ ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR

Hayvan Bakım Evi kurmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Tekin, "Bu konuda arazi ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili Valilikte gerekli toplantılar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ile  iletişim halindeyiz. Büyükşehir ve Çukurova Belediyesi'nin bir merkezi var. Tüm Adana'ya yeterli değil tabi ki bu merkezler. Onun farkındayız. Yer arayışındayız. Milli emlakla da görüşerek yer temin ettikten sonra köpekler için de kısırlaştırma merkezi kurarak önemli bir eksikliği ortadan kaldırmak istiyoruz" diye konuştu.

 

MOBİL ARAÇLAR YERİNDE KISIRLAŞTIRMA YAPACAK

Seyhan Belediyesi Sağlık işleri Müdürü Veteriner Hekim Evren Sonyürek ise mobil kısırlaştırma merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Sonyürek, " Hadırlı, Küçükdikili, Sarıhamzalı gibi şehrin dışında bulunan özellikle sokak köpeklerinin çok olduğu yerlere mobil kısırlaştırma aracıyla giderek, yerinde kısırlaştırmayı o şekil yapacağız"  dedi.

 

 

NESRİN ÇITIRIK TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Oya Tekin'in hayvan bakım merkezini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık da, "Seyhan Belediye başkanımız, başta kısırlaştırma olmak üzere hem vatandaşımız için, hem hayvanlar için ciddi boyutta çalışmalar yaptığını ifade etti. Kendisine bu duyarlı yaklaşımı ve gerçek hayvansever olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Habere Ait Resimler