.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

OYA TEKİN’DEN SOKAK HAYVANLARI YASASI AÇIKLAMASI:

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifini “Ölümden çözüm olmaz. Yasa teklifi halkımızı inanılmaz derecede kutuplaştırıyor. Ben enerjimi köpekler için güvenli barınaklar kurmaya, onları kısırlaştırmaya, kendi mamamızı üreterek doyurmaya ve sokaklarımızı güvenli kılmaya ayıracağım” sözleriyle eleştirdi.

Yasa teklifinin belediyelerle konuşulmadan getirilmesine tepki gösteren Tekin “Haydi köpekle konuşamazsınız da belediyeyle niye konuşmazsınız?” dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tekin’in şu ifadelere yer verdi:

BUNCA İTİRAZ VARSA DEMEK Kİ YANLIŞ BİR İŞ YAPILIYOR

“Ölümden çözüm olmaz. Üç evlat annesiyim. Evladı köpek saldırısına uğrayan kardeşlerimin yarasını derinden hissediyorum. Somut yasa teklifinin ise halkımızı inanılmaz derecede kutuplaştırdığını görüyorum. Bunca itiraz varsa demek ki yanlış bir iş yapılıyor. Sorunu kutuplaşmadan, sakin kalarak, akılcı yöntemlerle çözebiliriz.”

ENERJİMİ SOKAKLARIMIZI GÜVENLİ KILMAYA AYIRACAĞIM

“Onun için ben enerjimi köpekler için güvenli barınaklar kurmaya, onları kısırlaştırmaya, kendi mamamızı üreterek doyurmaya ve sokaklarımızı güvenli kılmaya ayıracağım.”

YÜREĞİMİZDEKİ MERHAMETİ NASIL HİÇE SAYARIZ?

“Bizimle, yerel yönetimlerle konuşmadan bize ‘Öldür’ emri verenler. Elinizi vicdanınıza koyun. Akli melekelerimizden nasıl şaşarız? Yüreğimizdeki merhameti nasıl hiçe sayarız? Can bu, can. Nasıl kıyarım bunca cana? Haydi köpekle konuşamazsınız da belediyeyle niye konuşmazsınız?

Habere Ait Resimler