.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

ADANA'YA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI GELİYOR

Seyhan Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında topladığı çalıştayda iklim krizini masaya yatırdı. Çırçır Sanat Merkezi'nde düzenlenen odak grup toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin iklim değişikliği eylem planı açıklayacaklarını söyledi. İklim adaleti ve sosyal adalet mesajları veren Tekin, "Yeşile bürünmüş bir kent vizyonuyla daha yaşanabilir bir Seyhan yaratmak gibi bir davamız var" ifadesini kullandı.

Tekin'in açıklamaları şöyle:

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUÇLARI GÜNDELİK HAYATTA

"Seyhan ilçemizde, doğanın ve çevrenin tahrip edilmesinin ağır sonuçlarını yaşıyoruz. Fosil yakıt kullanımı, yeşil alanların yok edilmesi ve betonlaşma kentimizin ısısını her gün yeni bir rekor seviyeye yükseltiyor. Kuraklık ve su kıtlığı gibi sorunların giderek daha sık dile getirildiğine tanık oluyoruz. İklim değişikliğinin sonuçları artık hepimizin gündelik hayatında deneyimlediği, elle tutulur bir gerçeklik kazandı. Bu çalışmada, Seyhan'ın iklim adaletiyle olan imtihanında mevcut durumunu ele alıp sorunlarımıza yerel, uygulanabilir çözümler bulmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz."

İKLİM ADALETİNİ SOSYAL ADALETLE BÜTÜNLEŞTİREN ANLAYIŞI REHBER ALIYORUZ

"Bizler Seyhan'ı iklim kriziyle mücadelede dirençli ve güçlü bir kent haline getirmeyi önümüzdeki en önemli görevlerden biri olarak görüyoruz. Seyhan Belediyesi olarak, iklim adaletini sosyal adaletle bütünleştiren kapsayıcı ve sürdürülebilir bir politik anlayışı rehberimiz olarak alıyoruz. Bu yolda ilerleyerek yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokan, yeşile bürünmüş bir kent vizyonuyla daha yaşanabilir bir Seyhan yaratmak gibi bir davamız var."

YEREL DİRENÇLİLİĞİ ARTIRAN ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİYORUZ

"İlçemizin karşı karşıya olduğu deprem riski, sel, salgın ve kuraklık gibi afetler karşısında yerel dirençliliği artıran çalışmalara ağırlık vermeye devam ediyoruz. Tarım alanlarımızın tekrar üretime kazandırılması ve geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla, her türlü desteği sağlayarak döngüsel ekonomi ve işgücü için başlatılan çalışmaları sürdürmeyi planlıyoruz."

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI TEMEL KILAVUZ OLACAK

"Seyhan halkının ve sizlerin bu çalışmalara katılımı ve desteği bizim için paha biçilmez değerdedir. İklim uyumuyla ilgili politika ve stratejimizin belirlenmesinde hazırlayacağımız İklim Değişikliği Eylem Planı temel kılavuz olacaktır. Burada belirlenen hususları kararlılıkla uygulamaya koyacağımızdan kimsenin bir şüphesi olmasın. Daha yeşil, kapsayıcı ve adil bir Seyhan için hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum."

Habere Ait Resimler