.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

BAŞKAN TEKİN'DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamının büyük olduğunu belirten Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. Yılı. İçinde yaşadığımız dünyaya baktığımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı eşsiz mücadelenin gerçek anlamını kavramanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 30 Ağustos sadece işgalci güçlere karşı kazanılmış askeri bir zafer değil aynı zamanda bizi bir millet olarak birleştiren ortak ruhun en güçlü ifadesidir.30 Ağustos'un ruhu, vatan topraklarını savunan ve geleceğine sahip çıkan bir milletin ortak iradesinin sembolüdür.

Anadolu'nun dört bir yanından gelen yurttaşlarımızın o gün birlikte yarattığı ortak vatan bilinci, bugün bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağdır. Bu ortak bağ, Cumhuriyetimizin temeli olan eşit yurttaşlık ilkesiyle daha da güçlendirilmiştir. Bu anlamda, ülkemizi her vatandaşımızın eşit saygı ve değer gördüğü, kimsenin ötekileştirilmediği, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun olduğu bir ülke haline getirme çabamızda 30 Ağustos zaferi yolumuzu aydınlatmaktadır.

30 Ağustos'u kutlu bir zafere dönüştürenlerin anlayışı, bağımsız ve özgür olmayı evrensel ölçütlerden ayrılmak ve dünyayla kavgalı olmak şeklinde anlayan yaklaşımlardan büyük farklılık gösterir. İnsanlığın ortak başarı ve kazanımlarını uygarlık değerleri olarak içselleştirmek, çağdaş dünyanın kurulmasını mümkün kılan aklı ve bilimi rehber almak, askeri başarıyı kalıcı bir zafere dönüştürmenin vazgeçilmez koşulu olarak görülmüştür. 

İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, laik ve demokratik bir yaşam kültürüne dayanan, evrensel değerlerle harmanlanmış bir milli kimlik anlayışını esas almamız gerektiğine olan inancımın kaynağında da bu yatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığımız her adımın ortak bir geleceği inşa edeceğine olan inancımı paylaşıyorum.

Bayramınız kutlu olsun!

Habere Ait Resimler