.: Seyhan Belediyesi :.

Haberin Detayı

icon

OYA TEKİN'DEN ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI'NIN KAPATILMASINA TEPKİ

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmak istenmesine tepki gösterdi. Adanalıların hayatının zorlaştırılmak istendiğini savunan Tekin, "Biz, yeniliklere karşı değiliz. Biz, yenilik yapılırken, yeni havalimanı açılırken kendi değerlerimizin yok edilmesine karşıyız" ifadesini kullandı.

DAYATMAYLA KAPATILMAK İSTENİYOR
Şakirpaşa Havalimanı'nın önünde açıklamalarda bulunan Oya Tekin şunları söyledi:

"Burası biz Adanalılara, Seyhanlılara sorulmadan, dayatmayla kapatılmak isteniyor. Burası şehrin göbeği. Havalimanımızın yeri şehir merkezi. Bu kolaylık Adanalıya, Seyhanlıya çok görülüyor. Havalimanımızı 40 kilometre öteye taşımak, hayatımızı zorlaştırmak istiyorlar. Bunu istemiyoruz."

KENTİMİZİN EKONOMİSİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
"Sadece yolculuk kolaylığı mı? Elbette hayır. Kentimizin ekonomisini düşünüyoruz. Havalimanından ekmek yiyen hemşerimizi düşünüyoruz. 'Adana'da havalimanı yok' denilsin istemiyoruz."

ADANA'YI ADANA YAPAN DEĞERLERİ ÇOK SEVİYORUZ
"Biz Adana'yı Adana yapan değerleri çok seviyoruz ve onları korumak istiyoruz. Tarihimizin, kültürümüzün ve şehrimizin bir parçası burası... Kavuşmalarımızı burada yaşadık. Gurbete ilk buradan adım attık. En önemlisi de, ülkemiz 6 Şubat Depremleri'nde yasa boğulmuşken, tüm Türkiye kenetlenip dayanışmayla hayata tutunmuşken, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından yardımlar ve ekipler buraya indiler. Yaralanan insanlarımız buraya yetiştirildiler."

ULAŞIM SEÇENEKLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNE KARŞIYIZ
"Şu havalimanımızı kapatmak vefalı insanın yapacağı iş mi? Akıllı insanın yapacağı iş mi? Biz, yeniliklere karşı değiliz. Biz, yenilik yapılırken, yeni havalimanı açılırken kendi değerlerimizin yok edilmesine karşıyız. Adanalının, Seyhanlının ulaşım seçeneklerinin düşürülmesine karşıyız."

Habere Ait Resimler